Legkevesebb nyolc halott az iszlámábádi robbantásokban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tizenegyen - köztük gyerekek is - meghaltak pakisztáni robbantásokban, amelyekről ellentmondó hírek érkeznek. Robbantottak a rendőrség iszlámábádi központjánál és egy rabszálító autó közelében is.
Vágólapra másolva!

Pokolgépes merényletben meghaltak legkevesebb tizenegyen, köztük három gyerek csütörtökön Pakisztán északnyugati részén, egy másik robbantásos merényletben pedig megsebesült legalább négy rendőr a testület iszlámábádi országos parancsnokságánál.

A Szvat-völgyhöz közeli Dir körzetében robbantottak fel távirányítással egy úton elhelyezett pokolgépet egy rabszállító autó alatt. Meghalt négy rendőr, három rab és három gyermek, mert a robbanás egy közelben lévő iskolabuszt is ért - közölte egy kormánytisztviselő. A hadsereg ebben a térségben folytat hadjáratot iszlám szélsőségesek ellen.

Legkevesebb nyolc sebesült áldozata van annak a feltehetőleg öngyilkos robbantásos merényletnek, amelyet a rendőrség országos központjánál követtek el gépkocsiba rejtett pokolgéppel. A robbanás megrongálta a terrorelhárító részleg épületét. Ez a merénylet néhány pillanattal azután történt, hogy egy édességárus bement az épületbe. Vizsgálják, hogy a két esemény összefügg-e.

Az egyik tiszt szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy a rendőrségi központban viszonylag kevés rendőr tartózkodott, mert sokakat a parlament védelmére vezényeltek ki. Az ország újonnan kinevezett hírszerzési vezetője éppen szerdán tájékoztatta a képviselőket az ország biztonsági helyzetéről, s ez a tájékoztató csütörtökön is folytatódott.