Magyar sofőr buktatta le a láthatatlan olasz kamionrablókat

Vágólapra másolva!
Egy magyar sofőr buktatott le Olaszországban egy kamionokat rabló háromtagú bandát. A bűnözőknek olyan szerkezete volt, amely hatástalanította az ellopott kamionokat felismerő rendőrségi jelolvasót.
Vágólapra másolva!

Egy házilagos készítésű, de nagyon hatékony berendezéssel gyakorlatilag láthatatlanná tette a rádiójelek számára az elrabolt kamionokat egy olasz bűnbanda, amelynek hálójába egy magyar teherautó-sofőr is beleszaladt a hét végén.

A Róma melletti Tivoli rendőrsége figyelt fel egy szemlátomást zaklatottan vezető, arcán sérüléseket viselő férfira egy pótkocsi nélküli nyergesvontató volánja mögött. A magyar kamionsofőr elmondta, hogy egy Firenze környéki autópálya-pihenőhelyen támadt rá két férfi, akik megkötözték, elkábították és az ülés alá rejtették.

A sofőr akkor tért magához, amikor a rablók a kamionnal Tivoli közelébe értek és ott épp azon voltak, hogy lekapcsolják a pótkocsit. A kamionosnak sikerült kereket oldania a nyergesvontatóval, amelynek kormányánál felfigyeltek rá a hatóságok.

A rendőrök csapdát állítottak a rablóknak és sikerült elfogni három nápolyi férfit. A csokoládéval teli pótkocsiban megtalálták azt a bőröndöt is, amelybe az elrabolt járműveket "láthatatlanná" - a rádiójelek számára észlelhetetlenné - tévő elektronikus berendezést rejtették.

A rablóbanda egy nápolyi központú orgazda-bűnszövetkezetnek dolgozott.