12 öngyilkos robbantót öltek meg Pakisztánban

Vágólapra másolva!
35 iszlamista lázadót öltek meg Pakisztánban. A harci helikopterek egy iszlamista gyűlés ellen intéztek támadást, meghalt két tálib parancsnok és 12 öngyilkos merénylő is.
Vágólapra másolva!

Pakisztáni harci helikopterek intéztek támadást vasárnap az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló iszlamista lázadók egyik gyűlése ellen. Az ország északnyugati részén, az afgán határ közelében tartott gyűlés résztvevői közül megöltek 35 lázadót - közölték pakisztáni biztonsági illetékesek.

A halottak között van két tálib parancsnok és 12, öngyilkos merényletre készülő ember - tették hozzá. Egy magas rangú biztonsági vezető szerint a helikopterek Orakzai körzetében vettek célba egy iszlamista rejtekhelyet. A pakisztáni félkatonai erők egyik vezetője megerősítette: olyan hírszerzési tájékoztatás alapján indították a támadást, amely szerint a jelzett helyen tálibok tartanak találkozót parancsnokaik és öngyilkos merényletre jelentkezők részvételével.

Két nappal korábban egy öngyilkos akcióban legkevesebb negyvenen vesztették életüket a tálibokkal szemben álló törzsi milicisták egy gyűlésén, szintén Orakzai körzetében.