Ezer ember menekül az erdőtűz elől Kaliforniában

Vágólapra másolva!
A forró őszi szelek okozták azt az erdőtüzet, amely elől eddig 1200 embernek kellett elmenekülnie Kaliforniában, a Los Angelestől északra található természetvédelmi területen. Eddig 1300 hektár erdő vált a lángok martalékává.
Vágólapra másolva!

Mintegy ezer tűzoltó vesz részt a Los Angelestől északra pusztító erdőtűz oltásában, amely helyi idő szerint vasárnap óta csaknem 1300 hektárnyi területet pusztított el, és 1200 lakost kényszerített otthona elhagyására. A katasztrófa a szövetségi kezelésben lévő, természeti értékekben gazdag erdőt, az Angeles National Forestet pusztítja.

A tüzet a Santa Ana-i szelek nevű forró éghajlati jelenség váltotta ki, amely minden ősszel nagyon veszélyes körülményeket teremt a térségben. Hétfőn óránként 80-120 kilométeres sebességű szelek fújtak a Los Angeles körüli hegyekben.

Egyelőre egyetlen áldozata sincs a tűznek, de már jelentős anyagi kárt okozott, és miatta több utat le kellett zárni, több iskolában pedig szüneteltetni a tanítást. Helyi idő szerint hétfő reggelig a tűzoltóknak még csak a tűz egyötödét sikerült megfékezniük. Az erős szél akadályozza a tűzoltó helikopterek és repülők bevetését.