Malina Hedvig külföldön vállalná a hazugságvizsgálatot

Vágólapra másolva!
Hazugságvizsgálatot indítványozott Malina Hedvig ügyében a szlovák legfőbb ügyészség. A fiatal csallóközi nő hajlandó alávetni magát a vizsgálatnak, de kizárólag Szlovákián kívül.
Vágólapra másolva!

Malina Hedvig kész alávetni magát hazugságvizsgálatnak, de semmiképpen sem Szlovákiában, mert nem bízik a szlovák hatóságokban - közölte Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje. Az ügyvéd azzal kapcsolatban nyilatkozott szerdán a Novy Cas című szlovák bulvárlapnak, hogy kiderült, a Malina-ügyben vizsgálódó legfőbb ügyészség hazugságvizsgálatot indítványozott. A fiatal nőt a rendőrség a hatóságok megtévesztésével és hamis tanúzással vádolja.

Malina Hedvig, az akkor még egyetemistaként Nyitrán tanuló csallóközi lány továbbra is azt állítja, hogy két ismeretlen bőrfejű 2006 augusztusában azért verte meg az utcán, mert magyarul beszélt. A rendőrség mintegy két hétig nyomozott a tettesek után, majd arra a következtetésre jutott, hogy Malina Hedviget senki sem verte meg, az esetet ő maga találta ki. A legfőbb ügyészség 2007 őszén vette át az ügyet, s noha már számtalan embert kihallgattak, egyelőre nincs érdemi fejlemény, jóllehet ezt legutóbb októberre ígérték.

A sértettből gyanúsítottá vált Malina Hedvig több mint két éve eredménytelenül harcol az igazáért. Eközben a több tényfeltáró írásból és televíziós oknyomozó riportból közismertté vált körülmények hatására megváltozott a közvélemény is: az emberek egy része már nem hiszi azt, hogy Hedvig hazudik, mint ahogy Robert Fico miniszterelnök állítását sem, miszerint az ügy mögött a kormánya megdöntésére törekvő erők állnak. Malina Hedvig időközben lediplomázott, férjhez ment szlovák barátjához, és nyáron megszülte első gyermekét.