Újabb floridai képviselő keveredett szexbotrányba

Vágólapra másolva!
Kikezdett korábbi kampánystábjának női alkalmazottaival egy floridai demokrata képviselő, aki 2006-ban az erkölcs és a hagyományos értékek jelszavával került be az amerikai törvényhozásba. Az ügy pikantériája, hogy politikus republikánus elődje is szexbotrányba keveredett, ő épp emiatt vesztette el képviselői székét. Az ABC tévétársaság által leleplezett politikus a botrány kirobbanása után bocsánatot kért családjától.
Vágólapra másolva!

Szexbotrányba keveredett egy amerikai demokrata politikus, aki képviselői helyét épp republikánus elődjének szexbotránya miatt foglalhatta el. Tim Mahoney az ABC tévétársaság szerint még 2006-ban kezdett ki kampánystábja egyik női munkatársával. A politikus később állítólag 121 ezer dollárt - 23 millió forintot - fizetett a nőnek, hogy hallgasson a viszonyról, és ne perelje be szexuális zaklatásért.

Mahoney egy floridai választókerület demokrata párti képviselőházi képviselője, aki magát keresztény fundamentalistaként szokta jellemezni. A botrány kirobbanása után közleményt adott ki, amelyben bocsánatot kért családjától, de tagadta, hogy jogtalanságot követett volna el, és a képviselőház etikai bizottságához fordult, hogy vizsgálja meg az ügyet. A közlemény szerint a képviselő biztos benne, hogy a bizottság nem talál kivetnivalót viselkedésében, és tisztázni fogja.

Az ügy még a botrány kirobbanásának estéjén újabb fordulatot vett, amikor az AP hírügynökség egy a Mahoney-kampányhoz közel álló forrásra hivatkozva jelentette, hogy az állítólagos affér idején a politikus egy másik nővel is folytatott házasságon kívüli viszonyt.

Nem ez volt az első szexbotrány a választókerületben, Mahoney elődje, a republikánus Mark Foley 2006 októberében épp azért kényszerült lemondásra, mert kiderült, hogy szexuális molesztálással felérő e-maileket küldött középiskolás korú kongresszusi gyakornokfiúknak. Néhány héttel később a képviselőválasztáson a kerület a demokraták ölébe hullott.

A West Palm Beach-i kerületben zajlik a jelenlegi képviselőházi választási kampány egyik legkiélezettebb küzdelme. A kerület hagyományosan a republikánusok felé húz, de a többség csupán hajszálnyi. 2006-ban Mahoney az erkölcs, a család és a tradicionális értékhez való visszatérés fontosságát hangsúlyozta a választási hadjáratban. Mostani republikánus ellenfele egy volt katonatiszt, akit a legfrissebb előrejelzések szerint nem fog tudni legyőzni.