Két orosz katonát öltek meg Ingusföldön

Vágólapra másolva!
Két orosz katona meghalt az észak-kaukázusi Ingusföldön, amikor iszlamista lázadók támadtak egy konvojra. Az összecsapásban legalább öten megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Az orosz belügyi egységek két katonája halt meg és legalább öten megsebesültek, amikor szombaton támadás érte egyik konvojukat az észak-kaukázusi Ingusföldön.

Az ingusföldi autonóm köztársaság belügyminisztériumának szóvivője megerősítette a fővárostól, Nazranytól 25 kilométerre történt fegyveres incidens hírét, az áldozatok számáról azonban nem tett említést. Az Interfax orosz hírügynökség öt, míg a RIA Novosztyi szerint tíznél többen sebesültek meg a Muzsicsi falu közelében kirobbant tűzharcban.

A többségében muzulmánok lakta Ingusföld a szomszédos Csecsenföldről átterjedő erőszaktól szenved. Moszkva igyekszik megfékezni a terület iszlamista lázadóit, akik rendszeresen hajtanak végre fegyveres rajtaütéseket és pokolgépes merényleteket. Szeptemberben egy öngyilkos merénylő gépkocsiba rejtett robbanószerkezettel próbálta megölni az ingusföldi belügyminisztert.