A magyarok öntik az olajat a tűzre a szlovák államfő szerint

Vágólapra másolva!
Ésszerűtlennek nevezte a magyar külügyminiszter két ország közötti vitás kérdések nyomán Pozsonynak adott utasítását Ivan Gasparovic szlovák államfő. Gasparovic a szlovák televízióban beszélt az ügyről. Szerinte a magyarok megint csak olajat öntöttek a tűzre.
Vágólapra másolva!

Ésszerűtlen volt Göncz Kinga magyar külügyminiszter Pozsonyt utasító lépése, és a magyar fél, mint sokszor, ezúttal is "olajat öntött a tűzre" a kétoldalú kapcsolatokban - mondta Ivan Gasparovic szlovák államfő.

Az elnök a szlovák közszolgálati televízió vendégeként beszélt a magyar-szlovák viszonyban kialakult állapotokról vasárnap. Gasparovic, mint korábban, ezúttal sem határolódott el Ján Slota magyarellenes kijelentéseitől, mert szerinte Slota csak "a magyar fél lépéseire reagál".

A szlovák államfő a magyarok szempontjából elfogadhatatlan tankönyveket "a szlovák törvényeket követő kiadványoknak" nevezte, a magyar iskolákat a kiéheztetés kérdésében pedig védelmébe vette. Gasparovic ugyanakkor bírálta a leányfalui önkormányzatot, amiért a szlovákiai magyarok uniós védelmét sürgető szándékkal a magyarországi településen egyelőre nem használják az EU zászlóját.