Francia sebész kezeli majd Kim Dzsong Ilt

Vágólapra másolva!
Egy francia idegsebész utazott Észak-Koreába, hogy kezelje a betegeskedő Kim Dzsong Ilt. A diktátor fia Párizsban kérte fel az orvost apja kezelésére.
Vágólapra másolva!

Francia idegsebész utazott Észak-Koreába, hogy kezelje Kim Dzsong Il államfőt, amire annak legidősebb fia kérte fel - erősítette meg hétfőn az értesülést a japán Fuji tévéállomás.

A "Kedves Vezető" egészségi állapotával kapcsolatban számtalan találgatás látott napvilágot azt követően, hogy nem jelent meg Phenjanban a szeptember 9-i nagy díszszemlén, amelyen az észak-koreai kommunista rendszer fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték.

A dél-koreai hatóságok szerint Kim Dzsong Ilt megoperálták, de felépülőben van, és még mindig ő a hatalom birtokosa.

A japán Fuji tévé hétfőn egy férfiről közölt felvételeket, amelyeket a múlt héten készítettek Párizsban. A képeken Kim Dzsong Nam látható, az észak-koreai vezér legidősebb fia. A tájékoztatás szerint egy párizsi kórházban egy idegsebésszel találkozott, aki később Phenjanba utazott észak-koreai kísérettel.

A Fuji a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren készült képeket mutatott a francia sebészről, akinek nevét azonban nem közölte, s arcát is kitakarták. Egy újságíró úti céljáról kérdezte az orvost, aki azt mondta, hogy a kínai fővárosba utazik. Az Észak-Koreába utazók általában Peking érintésével jutnak el Phenjanba.