Ítéletidő tombol Olaszországban

Vágólapra másolva!
Több balesetet okozott csütörtökön Olaszországban a rossz időjárás. Genovában egy gőzhajó 37 utasa sérült meg egy balesetben, Udine közelében egy autós tűnt el a viharban.
Vágólapra másolva!

Ítéletidő tombolt Olaszországban csütörtökön. A legsúlyosabb a helyzet Liguria régióban és a Ligur-tenger legfontosabb kikötőjében, Genovában, ahonnan özönvízszerű esőzéseket és viharos széllökéseket jelentettek.

Egy gőzhajó 37 utasa sérült meg egy balesetben, amikor a jármű a rossz időjárási viszonyok közepette megpróbált kikötni a genovai kikötőben. Az ítéletidő miatt Genovában törölték valamennyi hajójáratot, és délelőtt a város repülőterét is lezárták.

Udinétől nem messze nyoma veszett egy gépkocsivezetőnek, a járművét egy folyóban találták meg. Az Adriai-tenger partvidékén, Marche térségében is heves esőzések és széllökések voltak. Az észak-olaszországi Val d'Aostában leesett az első hó. A polgári védelem veszélyes övezetnek minősítette az ország északnyugati részét, ahol az esőzések miatt a folyók áradása várható.