Meghalt egy magyar túrázó a Tátrában

Vágólapra másolva!
Életét vesztette egy magyar túrázó a Lengyel-Tátrában, a 31 éves nőt egy szélroham sodorta le egy sziklás hágóról. A lengyel hegyi mentők rajta kívül három másik magyart hoztak le a hegyről a rossz idő miatt.
Vágólapra másolva!

Halálos baleset ért a Lengyel-Tátrában egy túrázó magyar nőt, amikor egy erős széllökés lesodorta az egyik hágóról - közölték lengyel hivatalos források vasárnap Zakopanéban.

A baleset a Zawrat-hágón, a Lengyel-Tátra egyik köztudottan veszélyes pontján történt még szombaton. A szerencsétlenül járt nő két útitársa könnyebben megsérült, őket egy zakopanei kórházba szállították. A lengyel tátrai hegyi mentők honlapja arról számolt be, hogy az áldozat 31 éves volt.

A mentést végzők szerint a Sas-úton haladó turista valószínűleg megcsúszott a szélben és a sziklákra zuhant. A mentőegységek további három magyart találtak a Zawrat-hágó térségében, mindannyiukat biztonságba helyezték. A mostoha időjárás miatt helikoptert nem használhattak, ezért az összes megmentett turistát gyalog kellett levinni a hágóról. Az akcióban 14 hegyi mentő vett részt.

A Sas-út magashegyi gyalogtúra, amelyen rengeteg vaslétra, lánc, mesterséges fogás és kapaszkodó segíti a túrázók haladását, de biztosítás szempontjából nincs alaposan kiépítve, s egyes szakaszait könnyű sziklamászásnak is lehet tekinteni.