Tévedhetett a szlovák rendőrség Malina Hedvig ügyében

Vágólapra másolva!
Malina Hedvig számlavezető bankjánál megerősítették, hogy a lányt ért támadás után mégis letiltották a kártyáját. Korábban a letiltás nyomát nem találta meg a szlovák rendőrség.
Vágólapra másolva!

Egy banki alkalmazott megerősítette, hogy Malina Hedvig bankkártyáját letiltották aznap, amikor a lányt elmondása szerint támadás érte - írja a pozsonyi napilap, a SME és egy másik szlovák újság, a Plus jeden den. A Bumm.sk nevű magyar nyelvű szlovákiai hírportál úgy tudja, hogy a támadás másnapján tiltották le a kártyát.

Malina Hedvig azt állította, hogy a támadás során meglopták, elvitték azt a kártyát is, amelyet édesanyja azonnal letiltatott. A rendőrség korábban nem találta nyomát ennek a letiltásnak, és érvként hozta fel arra, hogy Malina Hedvig az őt ért támadást csak kitalálta.

"A kolléganőm azt mondta, hogy ez a kártya le van tiltva, és nem lehet használni" - mondta most egy kihallgatáson egy banki alkalmazott, aki abban a pénzintézetben dolgozott, ahol Malina Hedvig számláját vezették a Plus jeden den nevű lap szerint.

A Nyitrán tanuló szlovákiai magyar egyetemista korábban azt állította, hogy 2006 augusztusában két ismeretlen azért verte meg, mert magyarul beszélt, a blúzára pedig magyarellenes feliratokat írtak. A szlovák rendőrség az ügyet azzal zárta le, hogy a lány a történetet csak kitalálta, és csak színlelte, hogy megverték. Később hamis tanúzás és hamis eskü gyanúja miatt vádat emelt Malina Hedvig ellen.