A DNS-teszt szerint Steve Fossett csontjait találták meg

Vágólapra másolva!
A milliárdos lezuhant gépe közelében talált csontok DNS-vizsgálata bebizonyította, hogy Steve Fossett emberi maradványai kerültek elő. A több repülési rekordot jegyző felfedező egy éve tűnt el, kisrepülőgépe roncsait idén októberben fedezték fel Kaliforniában.
Vágólapra másolva!

A DNS-teszt során bebizonyosodott, hogy a milliárdos üzletember Steve Fossett földi maradványa két nagy csont, melyeket lezuhant gépének közelében találtak meg októberben a kutatóegységek - írja a BBC a kaliforiniai igazságügyi szakértők vizsgálatának eredményéről, melyet a rendőrség ismertetett. A tavaly szeptemberben eltűnt felfedező kisrepülőgépének roncsaira Kalifornia keleti részén bukkantak rá.

A több repülési rekortdot jegyző Fossett egy nevadai ranchról indult utolsó útjára. A 63 éves üzletember éppen egy újabb rekordkísérlethez keresett helyszínt, amikor nyoma veszett. Egy évig hiába keresték, végül október elején egy hegymászó rábukkant Fossett igazolványára egy erdős hegyoldalban. Fossett cipője és jogosítványa is előkerült, rajtuk állati harapásnyomokkal.

A gép az eddigi vizsgálatok szerint egyenesen belerohant a hegyoldalba, roncsai egy 46-szor 122 méteres területen szóródtak szét. A pilóta, aki elsőként kerülte meg a földet hőlégballonnal, illetve repülőgéppel leszállás nélkül, azonnal meghalhatott.