Összeomlott egy iskola Haitin, 30 halott

Vágólapra másolva!
Legalább harminc ember meghalt, amikor összeomlott egy iskola Haitin. A hatóságok szerint az épület romjai alatt még sok áldozat van. Az iskolában több százan lehettek a szerencsétlenség idején.
Vágólapra másolva!

Legalább harmincan meghaltak, amikor összeomlott egy iskolaépület pénteken a haiti főváros, Port-au-Prince egy külső negyedében. A mentőalakulatok és a rendőrség szerint még több tucatnyian vannak a romok alatt. A háromszintes egyházi iskolának először a második szintje omlott le, majd az egész épület összedőlt. A lehulló faldarabok megrongáltak szomszédos épületeket is, a rendőrség szerint a szomszédos házak lakói közül is többen meghaltak.

A mentők több mint 25, nagyon súlyos állapotban lévő sérültet szállítottak kórházba. A mentésben, túlélők keresésében a rendőrökön kívül az ott állomásozó ENSZ-békefenntartó katonák is segítenek.

A rendőrség szerint sok iskolás gyermek és tanár van a romok alatt, mert épp tanítás közben (helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül) történt a baleset. Az épületomlás okát még nem tudják. Az AP amerikai hírügynökség tudósítója öt gyerek és két nő holttestét látta a helyszínen, és legaláűbb húsz sérült gyereket számolt össze. Egy rendőr szerint 200 diák lehetett a 700 óvodás és iskolás nevelésére szolgáló épületben, de hivatalos adat nincs arról, hogy hányan voltak benn a szerencsétlenség idején.