Újabb magyar helynévtáblát fújtak le Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Érsekújváron fekete festékkel fújták be a város határában álló magyar nyelvű helységnévtáblát. Hasonlót tettek tucatnyi vegyes lakosságú településen is, és több helyen magyarellenes feliratokat írtak a falakra. A dunaszerdahelyi focimeccs óta megszaporodtak az ilyen akciók Szlovákiában.
Vágólapra másolva!

Újabb magyar helységnévtáblát festettek le Szlovákiában. Érsekújváron, a városból Vágsellye felé kivezető út mentén álló magyar nyelvű táblát fújták le ismeretlenek fekete kestékkel. A tábláról az Új Szó honlapján vasárnap jelent meg fotó.

Bár a magyar helynévtáblák lefestése nem új jelenség, az egy héttel ezelőtti dunaszerdahelyi focimeccsen történtek óta már tucatnyi vegyesen lakott település magyar nevét fújták le festékszóróval, vagy írtak a falakra magyarellenes feliratokat.

Nyitracsehiben például a szlovák Nemzeti Ellenállás nevű fantomszervezet nevében írták ki valakik, hogy "Halál a magyarokra!" A falu és a szomszédos Nagycétény egyéb magyar feliratait is lefújták. Érsekújváron már hét közben is találtak magyarellenes feliratot. "Hunok a gázba, magyarok a Dunába!" - írta fel valaki a Czuczor Gergely nevét viselő általános iskola falára.

Szombaton focidrukkerek Budapesten tiltakoztak a dunaszerdahelyi focimeccsen történtek ellen, ugyanezen a napon magyar radikálisokat vettek őrizetbe Szlovákiában, akik az első bécsi döntés évfordulóján akartak megemlékezést tartani.