Kiharcolta magának a halált egy 13 éves kislány

Vágólapra másolva!
Ragaszkodik a méltó halálhoz egy halálos beteg brit kislány, ezért visszautasította az életmentő szívműtétet. Az ötéves kora óta beteg Hannah Jones így meghalhat, bár a műtéthez ragaszkodó kórház megpróbálta jogi útra terelte az ügyet, a legfelsőbb bíróság viszont úgy döntött, a lány elég érett ahhoz, hogy maga dönthessen sorságról. A kislány utolsó kívánságát viszont úgy tűnik, nem tudják teljesíteni a szülei.
Vágólapra másolva!

Győzelmet aratott az őt kezelő kórházzal szemben egy halálos beteg tinédzser, Hannah Jones. A végstádiumú rákban szenvedő 13 éves brit kislány kiharcolta, hogy maga dönthessen arról, hogy visszautasítsa a szívátültetést. Az életmentő műtétet a lány akarata ellenére is el akarták végezni az orvosok - írja a Guardian.

Hannah-ról ötéves korában derült ki, hogy a leukémia egy ritka változatában szenved. Azóta három erős gyógyszeres kúrán esett át, amelyek mellékhatásaként egy lyuk keletkezett a szívében. Az orvosok megmondták neki, hogy az egyetlen esélye a túlélésre a szívátültetés, de a lány a műtét ellen döntött.

Hannah azt mondta, azért nem akarta a műtétet, mert méltósággal akar meghalni barátai és családja körében. A helyi kórház, a Hereford Hospital orvosai viszont megkísérelték a lányt legfelsőbb bírósági procedúrával időlegesen kivenni családja felügyelete alól, hogy a transzplantációt elvégezhessék.

Bár azóta a kórház elállt tervétől, az előterjesztésük a londoni legfelsőbb bírósági ügyvédek elé került, ott azonban úgy döntöttek, Hannah elég érett ahhoz, hogy döntést hozzon saját magáról.

A család később levelet kapott a kórháztól, amelyben az állt: ők mindig a páciens érdekeit tartják szem előtt, bocsánatot azonban nem kértek. Hannah szülei - betegápoló anyja és könyvelő apja - elítélték a kórház akcióját, amellyel jogi úton akarták ráerőltetni akaratukat a kislányra. "Gyalázatos, hogy a kórház részéről úgy gondolták, mi nem lányunk érdekeit tartottuk mindvégig szem előtt" - mondta az apa a Guardian szerint.

A 13 éves lány - aki már túlságosan gyenge a beszédhez - utolsó kívánsága, hogy elutazhasson a floridai Disney World-be. A kérését azonban úgy tűnik, egyelőre nem tudják teljesteni szülei, mert eddig nem találtak olyan biztosító céget, amely hajlandó lenne biztosítani a kislány útját.