Rakétákkal válaszolt a Hamász az izraeli légicsapásra

Vágólapra másolva!
Légicsapást hajtott végre a Gázai övezet ellen Izrael, a Hamász válaszul rakétákat lőtt ki Szderótra. A palesztin fegyveresek és Izrael közötti harc az utóbbi napokban fellángolt, veszélybe került a nyáron kötött tűzszünet.
Vágólapra másolva!

Légicsapást hajtott végre az izraeli hadsereg a Gázai övezet ellen. A harci gépek a terület északi részén támadtak palesztin rakétakilövő állványokat. A támadásban az Iszlám Dzsihád két embere megsérült - közölte a Hamász rádiója. A légicsapásra válaszul tíz rakétát lőtt ki a Hamász izraeli területre. Egy nő megsérült - írja a Jerusalem Post.

Az elmúlt napokban kiújultak az összecsapások Izrael és a Hamász között az övezet határán, amivel veszélybe került a júniusban, egyiptomi közvetítéssel tető alá hozott tűzszünet. Összesen 11 gázai fegyveres halt meg az újabb harcokban, és több mint 130 alkalommal lőttek rakétákat és aknákat Izraelre.

A harcok miatt az övezet körül felállított blokádot továbbra is fenntartja Izrael, az ENSZ emiatt nem tud segélyt juttatni a térségbe. Attól tartanak, hogy 750 ezer ember marad élelem nélkül, ami csak a szélsőségesek malmára hajtja a vizet.