CIA: Elszigetelődött az al-Kaidától bin Laden

Vágólapra másolva!
Sokba kerül Oszama bin Ladennek az életben maradás, és egyre távolodik terrorszervezetétől - állítja Michael Hayden CIA-igazgató. Szerinte az al-Kaida több kudarcot is szenvedett, de Pakisztánban, Szomáliában, Jemenben erősít.
Vágólapra másolva!

Oszama bin Ladennek rendkívül sok energiát kell belefektetnie abban, hogy egyáltalán életben maradjon, valamint megszervezze biztonságát, és napról napra mind távolabb kerül saját szervezetétől is - közölte csütörtökön Michael Hayden, a CIA igazgatója.

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség vezetője szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezére valahol az afgán-pakisztáni határtérségben él, egy veszélyes és barátságtalan vidéken. Hayden szerint az al-Kaida visszavonulóban van Szaúd-Arábiában, Indonéziában, a Fülöp-szigeteken és Irakban, és fő erőit Pakisztán törzsi területeire összpontosítja, de fokozta tevékenységét Afrika északi részén, Szomáliában és Jemenben is.

Bár a szervezetet az utóbbi időben számos kudarc érte, továbbra is eltökélt, és Amerika minden eddigi ellenségénél hatékonyabban tud alkalmazkodni a változó körülményekhez - közölte.