50 ezer embert telepítettek ki a kaliforniai erdőtűz miatt

Vágólapra másolva!
Az erdőtüzek miatt ismét több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Kalifornia déli részén. A néhány napja kezdődött tűzvészben eddig összesen 800-1000 lakás égett le és közel 50 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.
Vágólapra másolva!

Ismét több ezer embernek kellett elhagynia otthonát a terjedő bozóttűz miatt Kalifornia déli részén. A néhány napja kezdődött tűzvészben vasárnap estére 800-1000 ház, illetve lakás égett le és 8000 hektáron pusztult el a növényzet.

A tűzvész két területet érint: a Los Angelestől északra lévő hegyek lábánál fekvő Montecitót, ahol több hírességnek van háza, illetve a Los Angelestől délkeleti irányban elterülő Orange megye kanyonjait.

Eddig összesen 50 ezer embernek kellett elmenekülnie otthonából, de mintegy felük már megkapta az engedélyt a visszatérésre. A szél vasárnapra egy kicsit alábbhagyott, így a tűzoltók a levegőből is végezhetik az oltást.

Halálesetről vagy súlyos sérülésről nem érkezett jelentés. A tűzoltók szerint van esély rá, hogy néhány nap alatt el tudnak oltani minden tüzet.