Párizsi robbantásokkal fenyegetőztek a tálibok

Vágólapra másolva!
Ha nem vonják ki a francia katonákat Afganisztánból, robbantások lesznek Páriszban - fenyegették meg a tálibok Franciaországot. A lázadó szervezet videoüzenetben jelentkezett az al-Arabíja televízión. Ebben a tálibok magukra vállalták tíz francia katona megölését is.
Vágólapra másolva!

Videoüzenetben fenyegették meg Franciaországot a tálibok. A lázadó szervezet merényleteket ígért Párizsban, ha Franciaország nem vonja ki katonáit Afganisztánból.

A fenyegető videoüzenetet az al-Arabíja televízió mutatta be. Az üzenetben a lázadó szervezet magára vállalta tíz francia katona afganisztáni megölését egy rajtaütésben. Azt viszont nem tudni, hogy a felvétel mikor készült: egy tálib parancsnok ugyanis azt mondta, hogy "ma megöltünk 10 francia katonát" - miközben a kérdéses rajtaütés még augusztusban történt Kabul közelében. A felvételen látható volt néhány felkelő, aki a meggyilkolt francia katonák egyenruháját öltötte magára.

Nicolas Sarkozy francia elnök a nyári eset után Afganisztánba utazott, hogy tisztelegjen az ütközetben elesett francia katonák emléke előtt, és kijelentette, hogy a francia erőknek továbbra is az országban kell maradni. Franciaország az idén 700 katonát küldött erősítésül Afganisztánba, így már mintegy 2600 főt állomásoztat ott.