Kéthónapos szabadságra megy az ausztrál flotta

Vágólapra másolva!
A kikötőbe rendelte minden hajóját az ausztrál haditengerészet, és két hónapra szabadságra küldi a legénységet. A védelmi tárca szerint a kényszerszabadságra az egyre súlyosabb munkaerőhiány miatt van szükség: kétezer ember hiányzik a flottától.
Vágólapra másolva!

Két hónapos karácsonyi fizetett szabadságra küldték az ausztrál haditengerészet matrózait, mert a flotta parancsnokai szerint a kényszerpihenő az egyetlen módja a munkaerőhiány felszámolásának. Joel Fitzgibbon ausztrál védelmi miniszter közölte, hogy a szabadságolások december 3-án kezdődnek és február 3-ig tartanak.

A védelmi tárca kikötőbe rendelt minden hajót, kivéve azokat, amelyek harci küldetésben vannak. A veszteglésre kárhoztatott hadihajókon csak a legszükségesebb legénység marad szolgálatban. A tárcavezető reméli, hogy a két hónapos szünet hozzájárul ahhoz, hogy a túlhajszolt állomány kipihenje magát, közben pedig a flotta vezetői újfajta toborzási lehetőségek után néznek.

Fitzgibbon szerint a szokatlanul hosszú pihenő révén "családiasabbá" válik a haditengerészet, és megnő az ázsiója. Az ausztrál haditengerészetnél jelenleg 13 ezren teljesítenek szolgálatot, de a parancsnokok szerint még legalább 2000 főre szükség lenne.