Kalóz helyett halászhajót lőtt ki az indiai fregatt

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Tengerészeti Iroda szerint az egy indiai fregatt által múlt héten az Ádeni-öbölben kilőtt kalózhajó valójában egy thaiföldi halászhajó volt. A halászok közül egy meghalt, egyet kimentettek, 14-et azonban még keresnek az óceánon.
Vágólapra másolva!

Thaiföldi halászhajót süllyesztett el november 18-án az indiai haditengerészet, amire azt hitték, hogy kalózhajó - jelentette be szerdán a Nemzetközi Tengerészeti Iroda. A hajó legénységének egy thaiföldi tagja meghalt, amikor az INS Tabar nevű indiai fregatt tüzet nyitott a kalózhajónak vélt járműre - mondta Noel Choong, a Nemzetközi Tengerészeti Iroda (IMB) kalóztevékenységet megfigyelő központjának vezetője. Choong erről a hajó tulajdonosától, egy thaiföldi vállalattól értesült.

A személyzet másik 14 tagját egyelőre nem találják, egy kambodzsait viszont négy nap után kimentett a tengerből egy arra járó másik halászhajó. Az indiai fegyveres erők a múlt héten közölték, hogy a fregattjuk összecsapott egy kalóz-anyahajóval az Ádeni-öbölben és elsüllyesztette. Szerintük a hajóról rájuk lőttek, ezért támadtak, és azért is gondolták kalózhajónak a célpontot, mert fegyvereseket láttak a fedélzetén.