Bíróság előtt Leonyid Brezsnyev unokája

Vágólapra másolva!
Bíróság elé idézték Leonyid Brezsnyev unokáját, mert nem fizet tartásdíjat fia után. Ifjabb Leonyid Brezsnyev egyetért volt felesége követelésével.
Vágólapra másolva!

Bíróság elé idézték Leonyid Brezsnyev, a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottságának volt főtitkárának unokáját, mert volt felesége tartásdíjat követel közös fiuk számára.

A főtitkár unokája - aki szintén Leonyid névre hallgat - a feleség szerint válásuk óta alig érdeklődött az ugyancsak Leonyid névre hallgató fiuk iránt, neveléséhez pedig egyáltalán nem járult hozzá.

A feleség, Szvetlana úgy véli, hogy volt férje anyagi helyzetét nem rendítené meg, ha havi húszezer rubelt - mintegy 146 ezer forintot, a jelenlegi moszkvai átlagfizetés mintegy négyötödét - tartásdíjként fizetne. Brezsnyevnek saját vállalkozása van, és Moszkva mellett egy bérelt házban él.

Leonyid Brezsnyev a Moszkovszkij Komszomolec című lapnak kijelentette, teljesen egyetért volt felesége követelésével.

Az alperes nagyapja 1964. októberétől haláláig, 1982-ig a SZKP főtitkáraként a Szovjetunió vezetője, 1960-1964 között, valamint élete utolsó öt évében a Legfelsőbb Tanács Elnökségének elnöke, vagyis államfő is volt.