Sólyom László barangolásai három kontinensen

Vágólapra másolva!
Az Alkotmány 30/A. § (1) bekezdése a) pontja értelmében a köztársasági elnök képviseli a magyar államot. Az Alkotmány 30/A. § (1) bekezdés b) pontja értelmében a köztársasági elnök a Magyar Köztársaság nevében nemzetközi szerződéseket köt; ha a szerződés tárgya a törvényhozás tárgykörébe tartozik, a szerződés megkötéséhez az Országgyűlés előzetes hozzájárulása szükséges.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI
2008. január 13., Munkács, Ukrajna. Sólyom László kalapot kapott ajándékba egy népviseletbe öltözött lánytól, amikor egynapos látogatást tett Kárpátalján Viktor Juscsenko ukrán elnök kíséretében.


Forrás: MTI
2008. március 4., Jeruzsálem, Izrael. Ötnapos izraeli látogatása közben a jeruzsálemi siratófal előtt. | Kapcsolódó cikk


Forrás: MTI
2008. április 8., Velence, Fejér megye. Az Értékőrző Tájak és Emberek Magyarországon című országjáró sorozat negyedik állomásán a Velencei Madárrezervátum Természetvédelmi Területre, a velencei úszólápra látogatott.


Forrás: MTI
2008. május 18., Hanoi, Vietnám. A magyar államfő három országot érintő, kilencnapos délkelet-ázsiai körútjának első állomásaként Vietnámba látogatott. Vizi Lászó nagykövettel a Hanoi Irodalmi Pagodában tett látogatásakor hagyományos kalapot kapott egy népi együttestől.


Forrás: MTI
2008. május 20., Jakarta, Indonézia. Az államfő indonéziai látogatásán a Perahu vulkánon egy kénes gőzöket kibocsátó helyen kipróbálja, hogy miként lép reakcióba a kén a nikotinnal.


Forrás: MTI
2008. június 3., Vízvár, Somogy megye. Vízre száll a Dráván a Duna-Dráva Nemzeti Parkban tett látogatásakor.


Forrás: MTI
2008. szeptember 20., Otavalo, Ecuador. Három dél-amerikai államot felölelő körútjának első állomásán az ecuadori Otavalo település híres indiánpiacára látogatott Mario Conejóval, a város polgármesterével. | Kapcsolódó cikk


Forrás: MTI
2008. szeptember 27., Machu Pichu, Peru. Legszűkebb kíséretével részt vett az inkák szent helyén tett kiránduláson, a Wayna Pichura (fiatal hegy), a Machu Pichuról (öreg hegy) vezet a nehéz túra.


Forrás: MTI
2008. október 14., Petra, Jordánia. A köztársasági elnök és Mihályi Géza ammáni magyar nagykövet a Jordán Hásimita Királyságban tett látogatásán sétát tesz Petrában, az ókori sziklavárosban.


Forrás: MTI
2008. október 27., Csíkszentmárton, Románia. Ötnapos székelyföldi magánlátogatásán a csíkszentmártoni óvodásokkal beszélget.