Távoztak a tüntetők az elfoglalt bangkoki reptérről

Vágólapra másolva!
Elhagyták a bangkoki repteret szerdán a kormányellenes tüntetők. Az ellenzéki tüntetők azért döntöttek így, mert az alkotmánybíróság választási csalások miatt kedden feloszlatta a kormánypártot. A nyolc napja megszállt reptéren két napon belül állhat helyre a forgalom.
Vágólapra másolva!

December 8-án választja meg a thaiföldi parlament az új kormányfőt - jelentette be szerdán Csavarat Csarnvirakul, az ország ügyvezető miniszterelnöke.

Kedden a thaiföldi alkotmánybíróság megbuktatta Szomcsai Vongszavat miniszterelnök kabinetjét. A testület választási csalások miatt feloszlatta a Népi Erő Párt (PPP) nevű kormánypártot, és azok vezetőit - köztük a miniszterelnököt - öt évre eltiltotta a politikai életben való részvételtől.

Szerdán a kormányellenes tüntetők távoztak a nyolc nappal korábban elfoglalt bangkoki nemzetközi repülőtérről. A Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) ellenzéki pártszövetség kedden, az alkotmánybírósági döntés után határozott úgy, hogy szerdán beszüntet minden kormányellenes tiltakozó megmozdulást.

Várhatóan két napon belül helyreáll a forgalom a Szuvarnabhumi repülőtéren - közölte szerdán a légikikötő igazgatója. Az első beérkező utasszállító járat a Thai Airways thaiföldi légitársaság belföldi járata lesz. A gép az ország déli részén található Phuketről érkezik, 305 utassal. Az első induló járat - szintén a Thai Airways gépe - Rómába közlekedik.