Orosz tévéstábra támadtak Athénban

Vágólapra másolva!
Benzines palackokkal és botokkal felszerelkezett fiatalok támadtak egy orosz televízió forgatócsoportjára Athénban szerdán. A stáb a zavargásokról próbált tudósítani.
Vágólapra másolva!

Megtámadták az NTV orosz televízió forgatócsoportját szerdán a görög fővárosban - közölték orosz hírügynökségek a tévécsatornára hivatkozva. A beszámolók szerint 50-60 részeg, benzines palackokkal és botokkal felszerelkezett fiatal körülvette az orosz tévé újságíróját és operatőrét, és megpróbálták beráncigálni őket a műszaki egyetem területére, ahová a randalírozó fiatalok bevették magukat - a görög törvények szerint ugyanis a rendőrség nem léphet be az egyetemek területére.

Miután ez nem sikerült, megpróbálták elvenni az operatőrtől a kamerát. A dulakodásban az egyik orosz újságíró megsérült az arcán. A támadók csak azután csillapodtak le, hogy felfogták: az újságírók oroszok. "Az oroszok a barátaink" - mondták, de így is kivették a kazettát a kamerából, és az újságírók szeme láttára elégették. A stáb azért érkezett a görög fővárosba az NTV párizsi irodájából, hogy tudósítson a hét végén kirobbant zavargásokról.