Egymillióan maradtak áram nélkül az USA-ban

Vágólapra másolva!
Napokig elekromosság nélkül kell boldogulnia egymillió embernek az Egyesült Államok északkeleti részén, ahol a viharok miatt nem működik az áramhálózat. Massachusetts-ben és New Hampshire-ben rendkívüli állapotot hirdettek. 
Vágólapra másolva!

Több mint egymillió ember maradt áram nélkül pénteken az Egyesült Államok északkeleti csücskében, New Englandben a hirtelen fagyok, viharok miatt. New Hampshire-ben, Maine-ben, Vermontban, valamint New York állam északi sávjában nagy mennyiségű jeges eső és hó esett. Sok út járhatatlanná vált a ráfagyott csapadék súlya alatt leesett faágak és a leszakadt áramvezetékek miatt.

A hatóságok figyelmeztettek, hogy az áramhálózat működését sok térségben még napokig nem tudják helyreállítani, a lakosságnak elektromosság nélkül kell boldogulnia. Massachusetts és New Hampshire kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett. A téli vihar a legnagyobb károkat New Hampshire-ben okozta, ahol 326 ezer lakás és vállalat maradt áram nélkül.

Deval Patrick, Massachusetts kormányzója azt mondta, hogy ekkora áramkimaradások még az 1998. januári hatalmas viharok idején sem voltak az államban; az időjárás most 350 ezer fogyasztót vágott el az áramhálózattól. A tíz évvel ezelőtti télen egész települések szigetelődtek el a külvilágtól és maradtak napokig elektromosság nélkül.