Legendás al-Kaida-tagot tartóztattak le

Vágólapra másolva!
Letartóztattak 14 embert csütörtökön Belgiumban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy öngyilkos akciót akartak végrehajtani az országban. A letartóztatottak között van az al-Kaida egyik legendásnak tartott női tagja is.
Vágólapra másolva!

A belga rendőrség egy csütörtöki rajtaütésen elfogott egy nőt, aki a CNN szerint az al-Kaida élő legendája. Malika El-Aroud annak a férfinak az özvegye, aki megölte Ahmad Sah Masszúd tálibellenes afgán vezetőt még 2001-ben. A nő azért is ismert, mert 2006-ban interjút adott a CNN-nek, amelyben Oszama bin Laden iránt érzett szeretetéről beszélt.

A nőt egy rajtaütésen fogták el, amelyet egy feltételezett terrorakció megelőzésére hajtottak végre a belga rendőrök. Összesen 14 embert kaptak el az akció során. A rendőrség szerint a csoport tagjai öngyilkos merényletet akartak végrehajtani Belgiumban - írja a CNN.

Az Európai Unió 27 tagállamának állam- és kormányfői csütörtökön és pénteken Brüsszelben tanácskoznak. Az nem világos, hogy a csoport tagjai ellenük akartak-e öngyilkos akciót végrehajtani, de a CNN szerint a rendőrségnek csak 24 órája volt a cselekvésre, pedig már 2007 vége óta nyomoztak a csoport után.