Egymillió amerikai maradt áram nélkül

Vágólapra másolva!
Közel egymillió ember maradt áram nélkül az Egyesült Államok északkeleti részén a térségre zúduló ónos eső miatt. Massachusetts és New Hampshire állam egészén, valamint Maine-nek egy részén szükségállapotot hirdettek ki.
Vágólapra másolva!

Csaknem egymillió ember maradt áram nélkül szombaton az Egyesült Államok északkeleti részén a térségre zúduló ónos eső miatt. Massachusetts és New Hampshire szövetségi állam egész területén, valamint Maine állam egy részén szükségállapotot hirdettek ki.

New York és Connecticut államban szintén sok ezren maradtak áram nélkül, bár itt szükségállapotot nem kellett bevezetni. A Fehér Ház szóvivője közölte, hogy George W. Bush amerikai elnök szövetségi segélyt utalt ki a természeti csapás következményeinek felszámolása érdekében.

A hatóságok szerint egy évtizede ez volt a legsúlyosabb ónos eső a térségben, és hatására helyenként 2,5 centiméter vastag jégtakaró alakult ki. A Northeast Utilities áramszolgáltató vállalat egyik vezetője azzal magyarázta az áramszüneteket, hogy a faágak a rájuk fagyott jég súlya alatt rászakadtak a villamos felsővezetékekre, megrongálva a vezetékhálózatot.