Távozik posztjáról a szlovák külügyminiszter

Vágólapra másolva!
Távozik tisztségéből Ján Kubis szlovák külügyminiszter - jelentették be szerdán Pozsonyban. Az új külügyminiszter nevét egyelőre nem közölték.
Vágólapra másolva!

Távozik tisztségéből Ján Kubis szlovák külügyminiszter - jelentették be szerdán hivatalosan Pozsonyban. Utódjának nevét egyelőre nem közölték. Kubis a jövőben várhatóan Genfben fog dolgozni, ahol az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának a végrehajtó titkára lesz.

Robert Fico szlovák kormányfő kijelentette, nem örül túlságosan külügyminisztere távozásának, de - mint mondta - "a Szlovák Köztársaság érdekeit a koalíció érdekei fölé kell helyezni". Kubis kinevezése az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának az élére "Szlovákia és a szlovák diplomácia nagy sikere" - mondta a miniszterelnök.

A szlovák diplomácia új irányítójának nevét csak azután hozzák nyilvánosságra, miután véglegessé válik, pontosan mikor távozik Kubis tisztségéből. Kubis a legnagyobb kormánypárt, a Smer minisztere. Távozásáról már hosszabb ideje cikkezett a sajtó. Korábban az is felmerült, hogy Kubis az Európa Tanács főtitkára, a NATO főtitkára vagy az Európai Bizottság egyik biztosa lehetne.