Zavargások törtek ki Malmőben

Vágólapra másolva!
A svédországi Malmőben két napja tartanak a zavargások, ameyek azért törtek ki, mert a hatóságok bezártak egy helyi iszlám kulturális központot. A gyakorlatilag imaházként működő épületet a kiürítéstől félve muszlim fiatalok szállták meg.
Vágólapra másolva!

Második napja lázonganak, gyújtogatnak, és dobálják kövekkel a rendőröket a dél-svédországi Malmőben élő muszlim fiatalok, akik egy helyi iszlám kulturális központ bezárása miatt tiltakoznak. Charley Nilsson rendőrségi szóvivő szerint a tüntetők lakókocsikat, konténereket, kukákat és legalább két autót is felgyújtottak, de nem sérült meg senki. Átmenetileg húsz embert vettek őrizetbe.

A fiatalokat az háborította fel, hogy a rendőrség kitette őket egy zömmel muzulmán bevándorlók lakta külvárosi negyedben található iszlám kulturális központból, amely gyakorlatilag imaházként működött. A konfliktus az ingatlan tulajdonosától indult ki, aki más célra akarta felhasználni az épületet. Ez ellen lázadtak fel a muszlim fiatalok, és november 24-én megszállták a központot. A rendőrség a hét elején kitette őket onnan, de a fiatalok újra beköltöztek az épületbe, ezért ismét ki kellett lakoltatni őket.