Srí Lankai katonákon ütöttek rajta a tamil tigrisek

Vágólapra másolva!
Srí Lankán rajtaütöttek egy katonai egységen tamil szakadárok, a Tamilnet portál szerint hatvan katonával végeztek. A Srí Lankai hadsereg szóvivője csak "néhány" halottról számolt be.
Vágólapra másolva!

Hatvan katonát öltek meg Srí Lankán tamil szakadárok a sziget északi részén fekvő főhadiszállásuk közelében - közölte vasárnap a TamilNet portál. A jelentés szerint a lázadó Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei rajtaütöttek egy katonai egységen, amely offenzívát készített elő ellenük, és visszavonulásra késztették őket egy nemrégiben elfoglalt területről. A harcokban további 150 katonát megsebesítettek.

A Srí Lankai hadsereg szóvivője elismerte, hogy az összecsapásnak volt "néhány halottja", de szerinte a katonák visszaverték a lázadók támadását. A colombói védelmi minisztérium viszont arról számolt be, hogy a szakadárok "súlyos veszteségeket" szenvedtek. A kormányerők és a lázadók összecsapásairól szóló jelentések gyakorlatilag ellenőrizhetetlenek, mivel sem újságírókat, sem humanitárius szervezetek képviselőit nem engednek a frontvonalak közelébe.