Rendőrfőiskolára támadtak a görög tüntetők

Vágólapra másolva!
Rendőrautókat gyújtottak fel és gyújtópalackokkal dobálták meg egy rendőrfőiskola épületét Athén elővárosában a tüntető fiatalok. A 15 éves fiú megölése miatt kezdődött zavargások már két hete tartanak Görögországban.
Vágólapra másolva!

Vasárnapra virradóra is folytatódtak az összetűzések a tüntetők és rendőrök között Athénben a műszaki egyetemnél, abban a negyedben, ahol két hete egy rendőr lelőtt egy 15 éves fiút.

Az összetűzések egy nagygyűlés után kezdődtek, amelyen több százan vettek részt. A fiatalok kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg a rendőröket, szeméttárolókat gyújtottak fel. A rohamrendőrök könnygázzal oszlatták fel a tüntetést.

Athén nyugati elővárosában, Nea Filadelfiában gyújtópalackkal dobálták meg a rendőrfőiskola épületét és felgyújtottak hat rendőrségi járművet. Senki sem sérült meg - közölte a rendőrség.

Két hete tartanak az összetűzések fiatalok és rendőrök között Athénban és más görög városokban, amióta december 6-án lelőtte egy rendőr a 15 éves fiút, aki előtte megdobált egy rendőrautót. Azóta mintegy kétszáz embert vettek őrizetbe a tüntetésekkel összefüggésben fosztogatásban és gyújtogatásban való részvétel címén.