A homoszexualitástól óvta az emberiséget a pápa

Vágólapra másolva!
Az esőerdők megóvásához hasonlította a homoszexuálitás elleni fellépést XVI. Benedek pápa év végi üzenetében. A pápa szerint a férfiak és nők közötti különbség elmosása az emberiség önpusztításához vezet. 
Vágólapra másolva!

Ugyanolyan fontos megmenteni az emberiséget a homoszexuális és transzszexuális viselkedéstől, mint az esőerdőket megóvni a pusztulástól - erről beszélt XVI. Benedek pápa főpapokhoz intézett, hagyományos év végi beszédében a vatikáni Apostoli Palotában. A pápa ilyenkor a karácsonyi jókívánságokon túl minden évben mond néhány szót azokról a kérdésekről, melyeket akkor különösen fontosnak tart.

A pápa szerint a társadalmi nemek elmélete elmossa a különbséget férfi és nő között, ez pedig az emberi faj önpusztításához vezethet - írta a BBC. XVI. Benedek azt mondta: Isten teremtményeinek megmentése nem merül ki a környezetvédelemben, az embereket is óvni kell az önpusztítástól. "Ha az esőerdők megérdemlik a védelmünket, az emberiség nem kevésbé érdemli meg azt."

A katolikus egyház azt tanítja, hogy bár a homoszexualitás önmagában nem bűn, homoszexuális kapcsolatot létesíteni már az.