Havazás bénítja meg az USA északi részét

Vágólapra másolva!
Sok helyen gondot okoz a hideg időjárás az Egyesült Államokban. Az északi területeken akadozik a légi közlekedés, mert sok járatot töröltek. Több tízezer lakásban nincs áram, a síkos autópályákon pedig sok a baleset.
Vágólapra másolva!

Nagy hideg, havazás és szélvihar bénítja meg a közlekedést az Egyesült Államok északi részén. Az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig összesen mintegy tucatnyi légi járatot kellett törölni az ítéletidő miatt, illetve többet csak jelentős késéssel tudtak útnak indítani. Összesen több ezer utas rekedt a repülőtereken Seattle-ben, Phoenixben, San Franciscóban. Az utasok sok esetben akár napokat is vesztegelhetnek a reptereken.

Indiana, Illinois és Ohio államokban több mint 50 ezer háztartás maradt áram nélkül. a hét vége óta tizenegyen vesztették életüket az időjárás miatt; többségük közlekedési balesetben.

A CNN összefoglalója szerint az országban még több helyen is gondokat okozhat a hó, a jég illetve a hideg, főként a magasabban fekvő területeken. Négy területen - Új-Mexikóban, Arizónában, Utahban és Coloradóban - kedden a meteorológiai szolgálatok figyelmeztetést adtak ki.

Több tucatnyi autó csúszott ki a jeges autópályáról Buffalóban, illetve New Yorkban. A reptereken országszerte hosszú sorok kígyóznak, mert sok gép nem tud időben felszállni az időjárási körülmények miatt. A Washington állambeli Marysville-ben egy gyáregység munkásai reggel arra érkeztek, hogy a tető borítja a padlót, a nagy hó súlyát ugyanis nem bírta el a szerkezet súlya. Személyi sérülés nem történt.