Olasz melegek támadják a Sanremói Dalfesztivált

Vágólapra másolva!
Egy olasz melegszervezet bojkottálná a Sanremói Dalfesztivált egy dal miatt, amely szerintük sérti a melegek emberi méltóságát. A szervezet vezetője szerint ha engedik a dalt elénekelni a fesztiválon, akkor "kemény és hangos" válasszal reagálnak arra.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb olasz melegszervezet, az Arcigay kész bojkottálni a jövő évi Sanremói Dalfesztivált Giuseppe Povia dalszerző-előadó tervezett dala miatt, amely az érdekvédők szerint sérti a homoszexuálisok emberi méltóságát.

A február 17-21. között megrendezendő dalfesztiválra szánt Luca era gay (Luca meleg volt) című dal egy férfiról szól, aki meleg volt, de már "kigyógyult belőle". Povia korábban már tiltakozást váltott ki egy interjúja miatt, amelyet a Panorama című hetilapnak adott, s amelyben úgy nyilatkozott: "a melegek nem születnek, azzá válnak, mert olyan társaságba járnak. Nekem is volt egy meleg időszakom, hét hónapig tartott, de aztán túlléptem rajta. Sőt, két barátomat - akik szintén melegnek hitték magukat - átváltoztattam, és ma már mindketten házasok".

Aurelio Mancuso, az Arcigay elnöke szerint a számban szereplő férfi valójában Luca Tolve, aki néhány hónapja azzal okozott nagy viharokat Olaszországban, hogy kijelentette: Joseph Nicolosi amerikai katolikus pszichológus - tudományos körökben világszerte megcáfolt - módszerével kigyógyult homoszexualitásából.

"Ha ezt a homoszexuálisok méltóságát sértő klerikális-reakciós szemetet képesek a rivaldáig engedni, akkor (a szervezők) megismerik a válaszunkat, amely kemény, hangos és szervezett lesz" - tette hozzá.