Gyújtópalackot dobtak egy bankra Athénban

Vágólapra másolva!
Újabb erőszakos cselekmények történtek pénteken Athénban, ahol Molotov-koktélt dobtak egy bankfiókra és fegyverrel rálőttek egy vasúti szerelvényre. A támadások az elmúlt hetek zavargásai miatt szaporodtak meg a görög fővárosban.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek gyújtópalackot dobtak egy bankfiókra pénteken a görög főváros, Athén északi külterületén. A bankban csak kisebb károk keletkeztek - közölte a rendőrség.

Görögországban gyakoriak a Molotov-koktélos támadások a bankok, a közhivatalok és külföldi érdekképviseletek ellen. Az utóbbi időben számuk megsokszorozódott, különösen azt követően, hogy egy rendőr december 6-án lelőtt egy diákot, mert állítólag megdobált egy rendőrautót.

A vonatra is rálőttek

Péntekre virradóra egy másik támadás is történt Athénban: két lövést adtak le a főváros Tavrosz nevű elővárosában közlekedő helyiérdekű vasút egyik szerelvényére. A támadásban senki sem sérült meg, a lövések viszont szétzúzták az egyik kocsi ablakait - közölte a rendőrség.

A szerelvény megállt, majd az utasok egy másik vonattal folytatták útjukat az Athén központjában lévő pályaudvarra. A szerelvény Pireusz és a görög főváros központjában lévő egyik pályaudvar között közlekedett. A rendőrség elsődleges adatai szerint kétszer lőttek rá a vonatra.