Legkevesebb 30 halott egy pakisztáni merényletben

Vágólapra másolva!
Legalább 30 ember meghalt, amikor felrobbantottak egy robbanóanyaggal megrakott autót Pakisztán északnyugati részén. A merénylet egy a tartományi parlamenti választásokra szavazóhelyiséggé alakított iskola előtt történt.
Vágólapra másolva!

Gépkocsiban elhelyezett pokolgép robban fel vasárnap Pakisztánban egy szavazóhelyiségnél, a legfrissebb jelentések szerint a terrorcselekmény áldozatainak a száma meghaladhatja a harmincat. A terrorcselekmény az ország északnyugati részén, Bunerben történt, a térségben a pakisztáni biztonsági erők harcolnak az al-Kaida terrorszervezet és a tálib mozgalom fegyveresei ellen.

Eleinte olyan hírek láttak napvilágot, hogy a robbanás egy iskolában kialakított szavazóhelyiségben történt, amikor a tartományi parlament megüresedett helyének jelöltjeire adták le voksukat a szavazópolgárok. Behraman Hán buneri rendőrparancsnok később azonban közölte, hogy egy robbanóanyaggal megpakolt, az épület előtt parkoló gépkocsi robbant fel. Az iskola romba dőlt, és károk keletkeztek több környékbeli épületben.