Zavargások voltak Koszovóban

Vágólapra másolva!
A szerbek és albánok lakta Kosovska Mitrovicában kedden zavargások törtek ki. Koszovói szerbek egy csoportja albán üzleteket gyújtott fel és autókat tört össze. Az incidens miatt a NATO-békefenntartók fokozottan őrködnek a városban.
Vágólapra másolva!

Zavargások törtek ki kedden a szerbek és albánok által vegyesen lakott észak-koszovói Kosovska Mitrovica településen. Egy csoport koszovói szerb zavargó albán tulajdonban lévő üzleteket gyújtott fel és koszovói rendszámú autókat tört össze.

A rendzavarásban a helyi rendőrség tájékoztatása szerint senki nem sérült meg. A NATO-békefenntartók megerősítették jelenlétüket a városban, és lezártak két hidat a várost szerb és albán többségű részre osztó Ibar folyón.

Beszámolók szerint az váltott ki felháborodást, hogy a város zömmel szerbek lakta északi részének egy albán negyedében szóváltásba keveredett egy szerb fiatal két albánnal, akik a veszekedés után megkéselték.

Koszovó idén februárban kiáltotta ki egyoldalúan kiválását Szerbiából, valamint önálló állammá alakulását. Szerbia nem ismeri el volt déli tartománya állami függetlenségét.