Szexsztrájkkal küzdenek a petárdázás ellen Nápolyban

Vágólapra másolva!
Szexsztrájkkal küzdenek a nápolyi nők a petárdázás ellen: több százan fogadták meg, hogy addig nem lesznek együtt férjükkel, míg az nem hagy fel ezzel a veszélyes tevékenységgel. A kampány óriási visszhangra talált, ráadásul a helyi hatóságok is a szexmegvonással fenyegető nők mellé álltak.
Vágólapra másolva!

Nápolyi nők százai fogadták meg, hogy addig nem élnek szexuális életet, míg a párjuk nem ígéri meg, hogy felhagynak a veszélyes, illegális petárdázással - írja a BBC. Az asszonyok szerint ez az egyetlen módja, hogy meggyőzzék férjeiket, komolyan beszélnek. A helyi hatóságok is támogatják a kezdeményezést, még egy közleményt is kiadtak, melyben arra biztatják a férfiakat: "szeretkezzenek, ne robbantgassanak".

"Az illegális tűzijáték nem ünneplés, hanem veszélyes dolog" - nyilatkozta Carolina Staiano, a kampány egyik elindítója. Hozzátette, ha kell, akkor a szexsztrájkkal érik el, hogy erre felhívják a férfiak figyelmét. Staiano személyes tapasztalatairól is beszélt, elmondta, hogy apja részlegesen lebénult és epilepsziás lett, mikor egy szilveszteri partin a közelében felrobbant egy petárda. A kezdeményezéshez több százan csatlakoztak, a média is beszámolt róla, a BBC szerint még a szervezők sem számítottak arra, hogy ilyen érdeklődést váltanak ki.

Egy helyi tanácsos, Carolina Staiano szerint - aki maga is régebb óta küzd az illegális petárdák használata ellen - a szex azért lehet jó eszköz, mert erre a férfiak különösen érzékenyek. Eddig sikertelen maradt minden próbálkozás, amivel megpróbálták elérni a veszélyes pirotechnikai eszközök alkalmazását újévkor.