Házimunka miatt lőtte le anyját egy amerikai fiú

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta a bíróság azt a 12 éves fiút, aki házimunkáról folytatott veszekedés után lőtte le anyját tavaly az Egyesült Államokban. Szakértők szerint a gyereket anyja fizikailag és szóban is bántalmazta.
Vágólapra másolva!

Az Arizona állambeli Bisbee bíróságán tárgyalták annak a 12 éves fiúnak az ügyét, aki tavaly lelőtte az édesanyját. A pénteki tárgyaláson a bíróság bűnösnek találta a fiút előre megfontolt gyilkosságban - jelentette az AP hírügynökség.

Az ügyészek szerint a fiú azt követően lőtte le anyját, hogy veszekedtek a házimunka miatt. A fiú kivette a szekrényből az otthon tartott pisztolyt, és nyolc lövést adott le az anyjára. Az ügyvéd szerint a gyerek nem akart ölni, csupán az ellene elkövetett bántalmazásokat akarta megtorolni.

A vádhatóság azt akarta, hogy a fiút felnőttként kezelje a bíróság, de a bíró ezt nem engedte, mert egy pszichológus és egy pszichiáter is megállapította, hogy a gyereket fizikailag és szóban is bántalmazta az anyja. A fiú azt mondta a rendőröknek, hogy az anyja kiabált vele és meg is pofozta.

A bíróság január 23-án dönt arról, hogy a gyerek milyen büntetésben részesüljön. Mivel fiatalkorúként indult ellene eljárás, ezért megmaradt a lehetősége annak, hogy javítóintézetbe kerüljön, ahol 18 éves koráig tarthatják felügyelet alatt.