Géppisztollyal lőttek két athéni rendőrre

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek géppisztollyal lőttek két rendőrre Athén belvárosában hétfő hajnalban. A támadók az egyik rendőrt súlyosan megsebesítették. A rendőrök több embert őrizetbe vettek a körzetben, de a támadást eddig senki nem vállalta. A ballisztikai vizsgálatok szerint ugyanezekkel a fegyverekkel támadtak meg karácsony előtt egy rohamrendőröket szállító buszt.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek géppisztollyal rálőttek két rendőrre Athén belvárosában hétfő hajnalban. Az egyik rendőr a mellkasán és a lábán megsebesült, őt súlyos állapotban szállították kórházba, ahol éjszaka megműtötték. Rendőrségi források szerint az elkövető két férfi volt, a körzetben 72 embert őrizetbe vettek. A sebesült rendőrt éjszaka megműtötték.

A két rendőr a kulturális minisztériumnál posztolt, amikor helyi idő szerint nem sokkal hajnali négy óra után megtámadták őket. A rendőrök mintegy húsz töltényhüvelyt találtak a helyszínen, a lövéseket valószínűleg kalasnyikovból adták le. A minisztérium abban az Exarchia kerületben van, amelynek éttermeit és kávézóit a radikálisok bázisának tekintik. A támadást eddig senki nem vállalta.

December 23-án ismeretlenek lövéseket adtak le egy rohamrendőröket szállító buszra. A húsz rendőr közül senki nem sebesült meg, de a jármű egyik kereke kidurrant. A ballisztikai vizsgálatok szerint mindkét bűncselekményt ugyanazokkal a fegyverekkel - egy géppisztollyal és egy kézifegyverrel - követték el. Ezért felmerült annak gyanúja, hogy egy szélsőséges csoport állhat a háttérben - közölte a görög rendőrség.

Görögországban súlyos zavargások robbantak ki azután, hogy december 6-án egy rendőr agyonlőtt egy 15 éves fiút. A rendfenntartó erőket példátlan mértékben mozgósították, de az utcai erőszak azóta jelentősen csökkent. Egészen hétfőig nem történt az összecsapásokban hasonlóan súlyos sérülés.