Vágólapra másolva!
A Föld jelenét és jövőjét is félti az egyre nagyobb mértékű környezetszennyezéstől a pápa, aki szerint a környezetszennyezés elleni erőfeszítéseknek akkor is van értelmük, ha úgy tűnik, kudarcot vallunk. XVI. Benedek felszólított a gyűlölet és az önzés elleni küzdelemre is vízkeresztkor tartott szentmiséjében.
Vágólapra másolva!

A fokozódó környezetszennyezés veszélyeire hívta fel a figyelmet vízkereszt napi szentmiséjében XVI. Benedek pápa. A katolikus egyházfő szerint fennáll a veszélye annak, hogy a Föld egyre nagyobb mértékű mérgezése a jelenünket és a jövőnket is tönkreteheti. "A környezetszennyezés felszámolására tett erőfeszítéseinknek akkor is van értelmük, ha látszólag nem járunk sikerrel, és az ellenséges erőkkel szemben tehetetlennek érezzük magunkat" - mondta.

A pápa arra is buzdította a híveket, hogy lépjenek fel a súlyos társadalmi és gazdasági válság, a világban jelentkező gyűlölet és erőszak ellen. Szerinte az ember nem adhatja meg magát a gyűlöletnek és a pusztító erőszaknak, amely a Föld számos régióját fenyegeti. A szentbeszédben arra is felszólította a hívőket, hogy szálljanak szembe az önzéssel. Az ember nem válhat önmaga istenévé - mondta a római Szent Péter-bazilikában.