Vágólapra másolva!
Eltávolítottak egy Krisztus megfeszítését ábrázoló szobrot egy nagy-britanniai templom faláról, mert a lelkész szerint az emberek visszataszítónak tartották. Különösen a gyerekek viszolyogtak tőle.
Vágólapra másolva!

"Visszataszította az embereket" - így jellemezte a BBC szerint Ewen Souter tiszteletes azt a hatalmas, Krisztus megfeszítését ábrázoló szobrot, amelyet nemrég eltávolítottak egy nagy-britanniai település templomának faláról. A lelkész szerint a szobor "borzasztó megjelenítése volt a fájdalomnak és a szenvedésnek". Egy felmérés során is csak negatív vélemények érkeztek a szoborról, amelyet különösen a gyerekek tartották ijesztőnek.

A Broadbridge Heath nevű település St. John's templomának faláról közvetlenül karácsony előtt vették le a szobrot, amelyet egy múzeumnak adományoztak. Helyére egy rozsdamentes acélból készült keresztet helyeznek fel - írta a BBC.

A szobrot a hatvanas években készítette Edward Bainbridge Copnall, aki egykori a Brit Szobrászok Királyi társaságának elnöke is volt. Jeremy Knight kurátor szerint az alkotás a fájdalomban lévő Krisztust örökítette meg, "ma azonban a templomok nem ezt a képet akarják követni".