Elfogták a londoni metrórobbantások egyik gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Hét szélsőségest vettek őrizetbe Pakisztánban, köztük az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik vezetőjét, aki ellen a 2005. július 7-i londoni metrórobbantások miatt adtak ki körözést.
Vágólapra másolva!

Pakisztánban szerdán őrizetbe vettek hét szélsőségest, közöttük az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik vezetőjét, akit a 2005. július 7-i londoni merényletek miatt köröztek - mondta egy magas rangú pakisztáni illetékes.

A gyanúsítottakat szerda reggel vették őrizetbe a pakisztáni biztonsági erők Pesavarban, Pakisztán északnyugati részén, egy szélsőségesek elleni razzia során - közölte a nevének elhallgatását kérő illetékes a francia hírügynökséggel. Szerinte a gyanúsítottak egyike Zabi ut-Taifi, egy arab férfi, aki ellen a londoni metróban elkövetett merényletek ügyében adtak ki körözést. A robbantásokban 56-an haltak meg, közöttük négy merénylő.

Az őrizetbe vett szélsőségesek az Afganisztánba tartó NATO-szállítmányok elleni merényletekre készültek - közölte egy névtelenséget kérő hírszerzési illetékes a brit hírügynökséggel.