Kézigránátos robbantás Észak-Koszovóban

Vágólapra másolva!
Valószínűleg kézigránátokkal követhettek el ismeretlenek két támadást az észak-koszovói Kosovska Mitrovicában. Mindkét robbanás a szerbek és albánok által vegyesen lakott városrészben történt.
Vágólapra másolva!

Két robbanás rázta meg szombaton késő este a szerbek és albánok által vegyesen lakott észak-koszovói Kosovska Mitrovica települést. Senki sem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett - közölte a rendőrség. A robbanások a város északi részén, egy olyan kerületben történtek, ahol vegyesen laknak albánok és szerbek is. A két népcsoport egyébként jórészt elkülönül egymástól: a 80 ezer albán túlnyomó többsége a déli városrészben él, a 20 ezer szerb zöme pedig az északi kerületekben.)

Egyelőre nem tudni, ki állhat a két támadás mögött, amelyeket a rendőrség gyanúja szerint kézigránátokkal követtek el. A helyi rendőrség és a nemzetközi békefenntartó erő (KFOR) közös vizsgálatot indít az ügyben.

Kosovska Mitrovicában az elmúlt hónapokban több alkalommal összetűzésbe keveredtek egymással a szerbek és az albánok. A túlnyomórészt albánok lakta Koszovó tavaly februárban egyoldalúan kivált Szerbiából, önálló állammá nyilvánította magát. Belgrád nem ismeri el a volt dél-szerbiai tartomány állami függetlenségét.