Egy idős nőt is megölhetett a bölcsődei késelő

Vágólapra másolva!
Egy negyedik gyilkossággal is gyanúsítják azt a belga fiatalt, aki pénteken egy bölcsődében szúrt halálra két csecsemőt és egy dadust, és további tíz gyereket és két felnőttet megsebesített. A rendőrök szerint tíz napja egy idős nőt is ő ölhetett meg a környéken. A pénteki támadás sebesültjei közül már csak egy gyereket kezelnek intenzív osztályon. Egy belga lap szerint a támadó nem beszámítható.
Vágólapra másolva!

Egy idős asszony meggyilkolásával is gyanúsítják azt a húszéves fiatalembert, aki a múlt héten egy belgiumi bölcsődében halálra szúrt két csecsemőt és egy dadust - közölte a belga ügyészség. A hatóságok szerint a bölcsődei késelő egy 73 éves bevereni asszonyt is megölt, még január 16-án. Az idős nő is Dendermonde (francia nevén Termonde) közelében élt.

A férfi a múlt pénteken a dendermonde-i Meseország bölcsődébe rontott be, ahol megölt három és megsebesített tizenkét embert. A halottak közül ketten egy éven aluli csecsemők, egy pedig a bölcsőde egyik dadusa volt. A sebesültek között tíz háromévesnél fiatalabb gyermek volt. Közülük hétfőn már csak egyet kezeltek intenzív osztályon, és négy másik áldozat volt még kórházban. A többiek otthon lábadoznak. A meggyilkolt csecsemők szülei továbbra is ápolásra szorulnak.

A nyomozók azt feltételezik, hogy a férfi nem először járt a bölcsődénél, mivel nem a bezárt főbejáraton, hanem egy hátsó ajtón lépett be,. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy miért kerékpározott 20 kilométert odáig, miért maszkírozta magát a Batman gonoszának, Jokernek (vagy egy másik változat szerint a Sikoly - Scream - című horrorfilm sorozatgyilkosának), mivel eddig nem volt hajlandó válaszolni a nyomozók kérdéseire. Állítólag nem vesz ételt magához, és öngyilkosságra készül. Bruges-i (Brugge) börtöncellájának őrizetét megerősítették.

A belga sajtó szerint a gyanúsítottat visszahúzódó, zárkózott emberként jellemezték volt osztálytársai és szomszédjai, de ők is csak keveset tudnak róla. A jómódú, flandriai családból származó férfi tavaly óta egyedül élt a gyilkosság helyszínétől 20 kilométerre, Sinaaiban egy kis bérlakásban. Nem állt pszichiátriai kezelés alatt, de hamarosan elmeorvosi szakértő vizsgálja meg. A La Libre Belgique egy, a vizsgálathoz közel álló forrásra hivatkozva azt állítja, pszichiátriai esetről van szó, és lehet, hogy az ügy nem is kerül bíróság elé.