Csütörtökön vasutassztrájk lesz Németországban

Vágólapra másolva!
Béremelésért és jobb munkakörülményekért hirdet figyelmeztető sztrájkot két német vasutas szakszervezet. A munkabeszüntetést csütörtökön tartják, részleteket a sztrájkról csak szerdán árulnak el.
Vágólapra másolva!

Csütörtökre figyelmeztető sztrájkot hirdetett a Deutsche Bahn, a német vasút dolgozóinak két szakszervezete, a Transnet és a GDBA. A sztrájk kezdetét, időtartamát és az érintett térségeket csak szerdán közlik.

Az akcióval a szakszervezetek a bértárgyalások során a jobb munkabeosztás, és a magasabb bérek biztosítása érdekében akarnak a Deutsche Bahn vezetésére nyomást gyakorolni, mintegy 130 ezer munkavállalójuk nevében.

A Transnet és a GDBA 10 százalékos béremelést követel. A szakszervezetek ezen kívül a munkabeosztások jobb tervezhetőségét, ezen belül is évi legalább 12 szabad hétvégét akarnak kiharcolni dolgozóinak.

A kevesebb dolgozót tömörítő GDL mozdonyvezetői szakszervezet egyelőre nem tervez sztrájkot, szombatig még reménykednek a vezetéssel történő megegyezésben. A GDL 12 ezer mozdonyvezetőt képvisel, akik számára 6,5 százalékos béremelést, és ugyancsak jobb munkafeltételeket követel.