Újraindult Bősnél a dunai hajóforgalom

Vágólapra másolva!
Ismét zavartalan a hajóforgalom a bősi erőműnél. A hajóközlekedést pénteken délután állították le, amikor egy Ausztriából Magyarországra tartó német teherhajón megcsúszott a rakomány, majd az egyik uszály megbillent és süllyedni kezdett. A rakományt vasárnapra átrakták egy másik hajóra.
Vágólapra másolva!

Újraindult a hajóforgalom a Dunán a szlovákiai Bősnél, miután egy teherhajó pénteki balesete miatt másfél napig szünetelt. "A bősi csatorna és a zsilipkamrák szombat este nyolc órától teljes mértékben hajózhatóak" - közölte Jozef Moravcík, a szlovák hajózási vállalat igazgatója vasárnap a SITA hírügynökséggel.

A dunai hajóközlekedést pénteken délután állították le, amikor egy Ausztriából Magyarországra tartó német teherhajón megcsúszott a rakomány, minek következtében az egyik uszály megbillent és süllyedni kezdett. A 600 tonna acélt azonban végül is sikerült átrakni egy közelben lévő román teherhajóra, így az uszályt és a vontatóhajót megmenteni.

Valószínű, hogy a balesetet a rakomány rossz rögzítése okozta. Az ügyet a rendőrség még vizsgálja. A hajó négyfős magyar legénységének nem esett baja, a rakomány pedig már meg is érkezett a magyarországi megrendelőhöz - közölte Moravcík.

A vontatóhajót és az uszályokat a pozsonyi kikötőbe irányították. A szlovák vízgazdálkodási vállalat az elmaradt bevételekért várhatóan kártérítést fog követelni a hajó német tulajdonosától - nyilatkozta még szombaton Roman Straka, a vállalat vezérigazgatója. Straka szerint a német teherhajó nem sérült meg, bár néhány helyen vízszivárgást észleltek. A zsilipkamrában szintén nem keletkezett kár.