Összecsaptak a rendőrökkel a görög gazdák

Vágólapra másolva!
Megróbálták áttörni a rendőrsorfalat a traktorokkal felvonuló görög gazdák, akik állami támogatásért tüntettek az alacsony felvásárlási árak miatt. A tiltakozók a görög fővárosba akartak vonulni gépeikkel, a rendőrség azonban útjukat állta, és könnygázt is bevetett ellenük.
Vágólapra másolva!

Könnygázt vetett be a görög rendőrség a tüntető gazdák ellen hétfőn, hogy feltartóztassa az Athénba tartó traktorokat. A gazdák pénzügyi segítséget követelnek az államtól, ezért akartak a fővárosba vonulni járműveikkel.

A mintegy ezer tüntető gazda hétfőre virradóra traktorokkal, kisteherautókkal, egyéb mezőgazdasági járművekkel gyűlt össze az Athénhoz kapcsolódó Pireász kikötővárosban, ahonnan egészen a mezőgazdasági minisztériumig akartak eljutni. Csatlakoztak hozzájuk parlamenti képviselők és polgármesterek is.

A hatóságok ugyanakkor közölték, hogy a gazdák csak gyalogosan vonulhatnak a minisztérium elé. A tüntetők egy csoportja ezután a kikötőben megpróbálta áttörni a rendőrsorfalat, ekkor vetette be a könnygázt ellenük a rendőrség.

A rendfenntartók és a tüntetők között kialakult összecsapásokban a kikötővárosban megsérült legalább két ember, köztük egy ellenzéki parlamenti képviselő.

A gazdák két hét óta tüntetnek az alacsony mezőgazdasági felvásárlási árak miatt, és állami támogatást követelnek. Traktoraikkal már több nap óta eltorlaszolnak több határátkelőt, autópályát szerte az országban.